Sva prava zadržana od strane AkvarioLAND-a 2010-2013
Anubias nana
Hemianthus calitrichoides 'cuba'
Izgled proizvedene biljke!
Izgled biljke u akvarijumu!
Anubias nana
info.

Morfologija: Biljka sa vrlo sitnim, svetlo zelenim listovima. Njena visina dostiže maximalno 0,5-3cm, a grananje u širinu ide od  2cm i više.
Osvetljenje: Voli jako svetlo. Ukoliko je intezitet svetla slabiji biljka će da se izdužuje i neće imati pravu formu, dok će pod većim intezitetom svetla i u adekvatnim uslovima ova biljka imati niže i bogatije listove gušće raspoređene.
Gajenje: Jedna od najzahtevnijih biljaka u akvaristici. Podloga u koju se sadi trebalo bi da je izuzetno bogata sa hranljivim materijama, a takođe i CO2 igra važnu ulogu ukoliko želimo da nam ova biljka uspešno raste. Zahteva jako kvalitenu vodu sa konstantnim parametrima.
Razmnožavanje: Matična biljka pored sebe daje bočne izdanke koji se šire i prave tepih. Ako ima dobre uslove brzorastuća je vrsta biljke.
Mesto u akvarijumu: U prednjem delu akvarijuma se prvenstveno sadi, interesantna zbog svog jako niskog rasta, odlična kao zeleni pokrivač. Najbolja od svih vrsti biljaka za prednji plan, kako u većim tako i u manjim akvarijumima. Preporučuje se samo iskusnim akvaristima.

Sledeća biljka
Prethodna biljka