Sva prava zadržana od strane AkvarioLAND-a 2010-2011
      Grejači
Grejači se koriste za postizanje željene temperature u akvarijumu. Poseduju termostat koji reguliše paljenje i gašenje grejača. Čest problem kod novih akvarista se javlja oko odabira pravilne jačine grejača. Polemika nastaje oko toga da li uzeti malo slabiji grejač jer će manje trošiti struju? To je pogrešno razmišljanje, ukoliko uzimate slabiji grejač on će gotovo raditi non stop i trošiće struju non stop jer ne može da zagreje akvarijum na odgovarajuću temperaturu. Ukoliko bi ste uzeli jači grejač, on će mnogo kraće raditi i trošiće struju u kraćem vremenu. Zaključak je, uzeli manji ili veći na kraju će isto potrošiti struju, ali ukoliko je jači neće biti opterećen konstantnim radom. Kako bi ste izvukli maksimum iz grejača bez opterećenja poštujte priloženi predlog odabira grejača ispod:
Pored jačine treba voditi računa i o pozicioniranju grejača u akvarijum. Treba ga postaviti gde je najjača cirkulacija vode. U tom slučaju će se temperatura ravnomerno rasporediti. Najpravilnije je da se postavlja pored filtera ili izvora cirkulisanja vode.
Našu ponudu grejača pogledajte na ovaj LINK
VAŽNA NAPOMENA: Grejač nikada ne treba da radi na suvom! Usled pregrevanja može da pukne. Uvek pre zamene vode isključite grejač iz struje i sačekajte 30-ak minuta da se ohladi. Ukoliko vruć grejač prelijete hladnom vodom doći će do pucanja staklene epruvete u kojoj je smešten grejač.