Sva prava zadržana od strane AkvarioLAND-a 2010-2011
Uvek su rascvetane i veselo obojene biljke.
Korenov sistem upija toksine i štetne materije iz vode.
Korenov sistem prodire kroz materijal ostrva.
Zbog insekata dolaze ptice pevačice.
Zbog biljaka insekti nastanjuju ostrvo.
Ribe se kriju u korenovom sistemu biljaka.
Novo na našem tržištu - izrada plutajućih ostrva po Vašim dimenzijama.

Zašto je dobro imati plutajuće ostrvo? Pored estetskog efekta koji se postiže izgradnjom plutajućeg ostrva postiže se i na poboljšanju hemijskog sastava vode kao i njenom filtriranju. Primena plutajućih ostrva je neograničena, ekološki su prihvatljiva jer se prave od prirodnih materijala i ne zahtevaju nikakva posebna održavanja. Biljke koje rastu na ostrvu imaju stalnu vlažnost (ne moraju da se zalivaju), hranljive materije iz vode (ne prihranjuju se) i optimalne uslove za razvoj. Mogu se koristiti vrste koje ne prelaze visinu od 10cm a takođe može se zasaditi i vrste drveća.

Najbolji efekat ostrvo postiže kada biljke prodru korenovim sistemom kroz ostrvo i slobodno gravitacionim putem prožimaju koren u dubinu. U dobro formiranom korenovom sistemu je mala fabrika za prerađivanje vode. Milioni mikroorganizama stupaju u simbiozu sa korenom biljke i hrane se štetnim materijama iz vode a za uzvrat biljkama pružaju lako dostupne hranljive materije.

Ako imate ribe u jezeru, plutajuće ostrvo će im postati raj. Zašto? U korenovom sistemu će moći da se sakriju a pritom i hrane insektima koje dolaze na ostrvo i nehotice upadnu u vodu. Ako želite ribe da razmnožavate, plutajuće ostrvo će ih samo podstaknuti da se razmnože jer im pruža sigurnost.

Mogu se primenjivati i u bazenima u kojima se ljudi kupaju, jer su prava atrakcija. Da ne spominjemo da Vam nije potreban filter jer to biljke rade za Vas.