Sva prava zadržana od strane AkvarioLAND-a 2010-2011
Subemerzni uzgoj akvarijumskih biljaka

Subemerzni način uzgoja akvarijumskih biljaka danas postaje sve ređi. Glavni razlog je daleko skuplja proizvodnja od emerznog načina. Subemerzni način je proizvodnja akvarijumskih biljaka pod vodom, u našem slučaju je u akvarijumima kojih trenutno imamo preko 65kom. Sve biljke uzgajamo bez dodavanja CO2 i prihrane. Imamo jako opravdanje zašto tako radimo.

Kada kupite biljku i bezbedno je zasadite u akvarijumu biljka neće stagnirati, propasti ili slično jer je na takve uslove naviknuta i nastaviće razvoj kod Vas. U slučaju da Vi dodajete CO2 i prihranu utoliko bolje jer će biljka kod Vas odmah snažno krenuti sa rastom i razvojem. Biljke su strpljivo gajene i kao rezultat toga dobijate kvalitetnu i zdravu biljku.

Takođe, biljke uzgajane subemerzno nemaju period prilagođavanja kao kod emerznog gajenja biljaka. Emerzne biljke se gaje iznad vode, kao sobne biljke i kada ih Vi posadite u akvarijum biljke su u fazi prilagođavanja na uslove ispod vode što može potrajati i više od mesec dana. U tom periodu je najkritičnije da li će Vam biljka opstati ili ne.

Zato Vam mi nudimo zdrave, kvalitetne biljke iz ponude AkvarioLAND-a koje su uzgajane na subemerzan način.

AkvarioLAND proizvodnja u akvarijumima - subemerzno!
Svetski poznata Tropica-ina proizvodnja - emerzno (kao sobno cveće)